Американські військові чітко бачать, хто є провокатором війни на Донбасі

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 3.03.2016 13:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26216

Понад 400 українських військовослужбовців загинули в результаті бойових дій після вступу в силу угоди про припинення вогню, досягнутого в Мінську рік тому, і важливу роль в цьому насильстві відіграє Росія.

В інтерв’ю «Голосу Америки» заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер, у веденні якого знаходяться питання, пов’язані з Україною, Росією та Євразією, заявив, що США спостерігають «значне» посилення сутичок на сході України.

За його словами, незважаючи на торішню угоду про припинення вогню, збройні сили України втратили не менше 430 чоловік в зіткненнях з сепаратистами.

«Росія підтримує командні і управлінські зв’язки з сепаратистами, яких вона підтримує в Східній Україні», - заявив Карпентер «Голосу Америки».

Росія поставляє на український Донбас важке озброєння, одночасно займаючись навчанням і управлінням сепаратистами за допомогою «сили, яка присутня в Східній Україні».

«Це проблема, яка заохочується Росією», - сказав Карпентер.

Підтримувані Росією сепаратисти, тільки за останній тиждень, здійснили сотні атак на сході України.

Виступаючи перед комітетом Сенату з питань збройних сил у вівторок, глава Європейського командування Філіп Брідлав заявив, що за попередню добу було проведено 71 атака, а за попередні сім днів - близько 450 атак.

Брідлав повідомив журналістам в Пентагоні у вівторок про появу «тривожних тенденцій». Він зазначив атаки в регіонах, де до цього було спокійно, а також застосування зброї, яке має бути заборонено.

Незважаючи на ці тенденції і рекомендації Брідлава, які включають передачу летального зброї української армії, адміністрація Обами поки не включила летальну зброю в свої поставки Україні.

«Ми з самого початку прорахували, що врегулювання конфлікту на Донбасі лежить не в площині бойових дій, але в площині дипломатії та економіки, що означає тиск за допомогою санкцій», - заявив Карпентер «Голосу Америки».

На слуханнях в Сенаті у вівторок республіканський сенатор Келлі Айотт піддала адміністрацію різкій критиці, за те, що вона не надає Україні летальну допомогу.

«У цьому є реальна термінова необхідність. У нас є проблема з Росією, - сказала Айотт. - Наш комітет понад рік тому за підтримки обох партій сказав: давайте поставимо летальну допомогу, щоб українці могли захищати себе, а цього не сталося ».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.