Кличку не вистачає повноважень, щоб примусити водіїв не порушувати ПДР?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.03.2016 19:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26233

Київська влада не може навести лад з паркуванням на тротуарах та в недозволених місцях, бо не має таких повноважень.

Київ. Біля мерії...

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю "Укрінформу".

"Знаєте, чому ми досі не можемо навести лад з паркуванням на вулицях? У нас немає повноважень навіть штрафувати! Ми вже майже рік чекаємо від Верховної Ради, коли вона зможе прийняти відповідний закон! Але ж це наші повноваження, віддайте їх нам!", - сказав Кличко.

Він пояснив, що це завдання міської влади – встановлювати штрафи та евакуювати неправильно припарковані авто.

Сьогодні ж у центрі міста спостерігається дивна ситуація: кияни скаржаться, що машини стоять скрізь, а парковки напівпорожні.

"Знаєте чому? Тому що кожний водій думає: "А чому я повинен платити за парковку, якщо я можу безкоштовно кинути автівку де завгодно, і мені за це нічого не буде?". Можете подивитися парковку біля Європейської площі – там є обгороджена парканом ділянка, я сказав: "Якщо люди не знають, напишіть двометровими літерами "Паркінг". Написали. Але туди все одно ніхто не заїжджає, щоб не платити, а лишають машини на вулиці, на тротуарах", - сказав мер.

Він відзначив, що сьогодні лунають пропозиції обмежити в’їзд у центр міста, але переконаний, що цього не потрібно робити. Правильніше – щоб парковка на оклиці міста коштувала значно дорожче, ніж у центрі.

"Але це працює тільки тоді, коли в нас є ефективний інструмент штрафування і змушення дотримуватися порядку. Я вимагаю: якщо ми говоримо про децентралізацію, дайте нам повноваження наводити лад на вулицях. Це – завдання місцевої влади", - наголосив Кличко.

Він також зауважив, якщо столична влада матиме законні підстави і муніципальну поліцію, яка буде їй підпорядковуватися, тоді зможе в дуже короткі терміни навести порядок з паркуванням у місті.

Від "Аратти": важко зрозуміти, якого саме закону не вистачає столичному меру? Адже Правила дорожнього руху чітко визначають де і в який спосіб водій має право паркувати транспортний засіб. За порушення ПДР у водія наступає відповідальність, визначена Кодексом про адміністративні правопорушення. Правом фіксації зазначених правопорушень наділені патрульні поліцейські. Більш того. правилами паркування транспортних засобів присвячена окрема Постанова уряду.

Невже в столичній мерії про це не знають?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.