НАТО розпочало навчання з відбиття загрози за умов гібридної війни

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 9.03.2016 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26237

У середу, 9 березня, НАТО розпочало навчання, які мають зімітувати оборонні дії Альянсу за сценарієм гібридної війни.

Навчання повинні перевірити ефективність прийняття рішень на стратегічному та політичному рівнях в умовах загрози безпеці Альянсу.

Згідно з інформацією штаб-квартири НАТО, навчання з антикризового управління цього року триватимуть до 16 березня. Участь в них візьмуть близько 1 900 осіб, цивільних і військових, в тому числі 400 службовців у штаб-квартирі, 50 в стратегічних командуваннях та 1450 в столицях країн-членів, в першу чергу в міністерствах оборони і закордонних справ.

Спостерігачем у процесі навчань буде Європейський Союз. Фінляндія та Швеція візьмуть участь в тренуваннях в якості країн-партнерів Альянсу.

«Дані навчання не передбачають розгортання військ. Йдеться про процедурне тестування. Мета навчання з антикризового управління полягає в тому, щоб підвищити кваліфікаційний рівень осіб, які приймають рішення в Альянсі, аби вони працювали злагоджено в умовах кризи, в умовах, які швидко змінюються», - пояснив на умовах анонімності представник Північноатлантичного альянсу.

Він додав, що навчання з антикризового управління узгоджується з діяльністю Альянсу щодо адаптування до нових умов у сфері безпеки.

Як повідомлялося, наприкінці лютого експерти НАТО, у доповіді, попередили про вразливість східних кордонів Альянсу. І як повідомлялося, у зв’язку з російською агресією в Україні, Північноатлантичний альянс збільшив свій оборонний бюджет.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.