У російському судилищі визначилися із озвученням вироку Савченко

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 9.03.2016 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26238

Вирок Надії Савченко оголосять 21, 22 березня.

На сьогоднішньому засіданні Надія почала своє заключне слово із заклику до Майдану в Росії. Далі її слова зачитував перекладач, це був текст промови, яку Савченко підготувала ще на попереднє засідання.

Тоді його виголосити не дозволили, але текст поширили у мережі адвокати. Надія Савченко заявила, що вирок Москви не визнає, як і свою провину. Вона наголосила, що суд може думати над вироком скільки йому заманеться, але повернути її до України доведеться - чи живу, чи мертву. Сухе голодування Надія не припинятиме.

Сьогодні, 9 березня, Надія на засіданні суду заспівала гімн України.

Донецький міський суд Ростовської області РФ відмовився видавати дозволи на відвідування викраденої української льотчиці Надії Савченко до 21 березня. Про це повідомив її адвокат Микола Полозов у Twitter.

За словами Полозова, суд відмовився видати дозвіл на побачення сестрі та матері Савченко, українським медикам для обстеження, а також не допустив до Савченко українських консулів. Адвокат також зазначив, що за офіційною версією суду, дозвіл на побачення видавати нікому.

"Два тижні не витримає, доведеться годувати силоміць, або помре, тому в Росії один вихід – відпустити", - зазначив Полозов.

Стан Надії сьогодні погіршився, її лихоманить, температура підвищилася до 38. Про це повідомили адвокати. Українських лікарів до неї досі не пускають, зараз вони чекають на кордоні.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.