Ситуація на фронті: російські бойовики зосередили вогневу активність на Донецькому напрямку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.03.2016 11:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26239

Російські бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військових. Протягом минулої доби вони 49 разів відкривали вогонь по наших укріпленнях.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Опорні пункти сил АТО на Донецькому напрямку терористи обстріляли 42 рази.

Найгарячіше було в районі Авдіївки, де ворог обстрілював наші позиції з різних видів зброї, а близько 21 години з САУ калібру 122 мм випустив 10 снарядів. А згодом до обстрілу долучили ще і міномет калібру 120 мм.

Вчора в Авдіївці НЗФ спробували здійснити провокацію, – створити «картинку» для ЗМІ, спрямовану на дискредитацію Збройних сил України.

В районі Дачної ділянки південніше Авдіїівки та лісосмузі північніше Авдіївки були помічені піхотні групи бойовиків, переодягнені у форму військовослужбовців Української армії. Окрім стрілецької зброї, вони були озброєні мінометами та гранатометами. Відмінним опізнавальним знаком у них чомусь була «біла» пов’язка на нозі.

Із цих позицій вони здійснили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв’язки.

Імітована атака здійснювалася під акомпанемент чисельних вибухів, які ніби то відбувалися на позиціях бойовиків.

За даними штабу АТО, дана провокація була здійснена виключно як демонстрація для російських ЗМІ з метою поширення неправдивої інформації та звинувачення ЗСУ у порушенні Мінських домовленостей.

За оперативними даними, на даних ділянках зосереджено до 100 бойовиків, тому подібні провокації із використанням військових одностроїв Української армії можуть повторюватися.

З БМП терористи обстрілювали опорні пункти ЗСУ поблизу Новгородського та Луганського.

Неспокійно було в передмісті Донецька, де окупанти з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли наші позиції в Пісках та Опитному.

На Маріупольському напрямку бойовики активізувалися біля Мар’їнки, Гнутового та Гранітного, та з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали позиції сил АТО.

З опівночі обстріли припинились.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.