Страшилки імперії. Слідчий комітет Росії заявляє про виявлення доказів підготовки «кольорової революції» в країні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.03.2016 18:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26245

Слідчий комітет Росії заявляє, що документи, виявлені під час обшуку у члена політради партії ПАРНАС Наталії Пелевіної, свідчать про спроби підготовки «кольорової революції» в Росії.

«Вилученими у Пелевіної документами підтверджується версія слідства про причетність закордонних антиросійських центрів із фінансування масових заворушень до спроби реалізації сценарію «кольорової» революції в Росії», – заявив офіційний представник СКР Владімір Маркін.

У Слідчому комітеті заявили, що обшуки в Пелевіної проводили у рамках «розслідування кримінальної справи за фактом організації, участі та закликів до масових безладів, який супроводжувався застосуванням насильства до представників влади, які відбулися 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві».

Російські слідчі заявляють, що порушили стосовно Пелевіної кримінальну справу за статтею про незаконний обіг спеціальних технічних засобів, призначених для негласного отримання інформації.

Приводом, як відзначають в ПАРНАСі, стала вилучена під час обшуку в квартирі Пелевіної кулькова ручка з вбудованим відеопристроєм побутового призначення.

У четвер поліція обшукала квартиру Пелевіна, потім її доправили в Слідчий комітет на допит як підозрювану.

Як заявив офіційний представник СК Владімір Маркін, в ході обшуку у Пелевіної були виявлені документи про зарубіжне фінансування діяльності «Комітету 6 травня», що займається допомогою політв’язням.

Поліцейські вилучили документи, згідно з якими, за твердженням Маркіна, американський «Національний фонд на підтримку демократії» виділив опозиційному комітету 35 тисяч доларів, а також розписки про передачу грошей родичам засуджених у «Болотній справі».

ПАРНАС заявляє, що кримінальне переслідування Наталії Пелевіної пов’язане з її політичною діяльністю.

У квітні минулого року Пелевіну вже затримували в зв’язку з «Болотною справою», підозрюючи у фінансуванні подій в Москві 6 травня 2012 року, які влада Росії називає масовими заворушеннями. Тоді з неї взяли підписку про невиїзд. Однак пізніше відпустили без висунення звинувачень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.