Лавров каже, що Росія домовляється з США про Україну

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 13.03.2016 19:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26251

Міністр закордонних справ Сєргєй Лавров заявив, що Росія продовжуватиме роботу з врегулювання конфлікту на Донбасі і домовлятиметься про це з США.

Про це міністр сказав у інтерв’ю російському телеканалу "РЕН-ТВ".

"...Ми розуміємо, що вирішальний вплив на позицію Києва мають США, які, по суті, керують там повсякденним життям. Як прагматики, ми співпрацюємо не тільки з нашими французькими, німецькими партнерами в рамках нормандського формату, ми також співпрацюємо з американцями. Встановлений спеціальний двосторонній канал. І я сподіваюсь, що американці розуміють необхідність шукати тут якісь компромісні шляхи, які дозволять повністю виконати мінські домовленості", - пояснив міністр.

Справа Савченко

Російський дипломат також згадав про справу української льотчиці Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у причетності до вбивства журналістів.

На думку пана Лаврова, Надію Савченко "розкручують" і використовують її ситуацію "в політичний цілях".

"Судячи з усього, їй самій це подобається, вона активно цьому підіграє. ... - сказав російський міністр. - Але ви (журналіст "РЕН-ТВ", який розмовляв з Сєргєєм Лавровим - Ред. ) абсолютно праві: "розкрутка" йде непропорційно до самої ситуації, якими б серйозними не були звинувачення. Уже закликають ввести проти нас санкції, скласти "список Савченко".

Сєргєй Лавров зауважив, що санкції стають заміною політики та дипломатії.

У неділю адвокат Надії Савченко Ніколай Полозов повідомив, що українських лікарів не пустили до льотчиці, і вони поїхали з Росії. Раніше Сєргєй Лавров заявив, що до Надії Савченко не пускають українських лікарів через її поведінку в суді.

Українка погодилась припинити сухе голодування до вироку суду, який, за її словами, мають оголосити наступного тижня.

Голова МЗС Росії також прокоментував в інтерв’ю ситуацію навколо участі Росії в сирійському конфлікті та співробітництво Росії із США.

Від "Аратти": якщо уважно послухати пропагандистський виступ керівника кремлівського МЗС, то переконаємося у "залізобетонності" позиції РФ щодо мирного виходу із халепи агресії проти України. Кажучи простою мовою, позиція Кремля незмінна: мир на Донбасі можливий "або на умовах Путіна, або ніяк".

А головною умовою Кремля є легалізація маріонеткового правління окупованих територій Донецької та Луганської областей шляхом фарсу під назвою "вибори". Окрім цього, маріонеткові режими, за планом російських "миротворців", повинні мати свої, не підпорядковані Києву, силові і правоохоронні структури, але на повному утримані українськими платниками податків.

Словом, Кремль, фактично, на прикладі України, відпрацьовує модель легалізації окупованих територій Придністров’я, Абхазії Південної Осетії. З прицілом на майбутні "прісоєдінєнія ісконних зємєль російскіх".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.