Українська розвідка доповідає про загострення ситуації на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.03.2016 15:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26255

В районі Авдіївки проти українських військ діє ударна тактична група противника.

Противник продовжує активні бойові дії у районі н.п.Авдіївка силами ударної тактичної групи, створеної на базі 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) з приданими підрозділами 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад, а також окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

Зберігається висока інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням 122-мм артилерійських систем та 120/82 мм мінометів у районі Ясинувата – Авдіївка. Протягом доби вогонь вівся з районів Крута Балка, Ясинувата, Мінеральне, Яковлівка та Спартак.

13 березня ц.р. для забезпечення активних бойових дій на Авдієвському напрямку:

- до н.п.Ясинувата прибула група корегувальників артилерійського вогню та взвод снайперів;

- з полігону в районі Торез переміщено танкову роту та вогневий взвод 122-мм САУ “Гвоздика” 11 окремого мотострілецького полку 1 АК ЗС РФ;

- на базі 11 осмп (Макіївка) розгорнуто польовий медичний пункт.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Горлівка, Ясинівка, Донецьк, Старомар’ївка та Куликове.

Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо участі кадрових військовослужбовців ЗС РФ у військових злочинах на тимчасово окупованих територіях Донбасу для подальшої передачі їх визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду.

Встановлено, що на посаді “командира 1 отдельного батальона специального назначения (Донецк) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск Южного военного округа ВС Российской Федерации” перебуває майор ЗС РФ СУКУЄВ Віталій Володимирович (СУКУЕВ Виталий Владимирович), 1979 р.н., народився в Бурятії. До прибуття на тимчасово окуповані території України для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії, майор В.Сукуєв проходив службу на посаді командира окремого розвідувального батальйону 33 окремої мотострілецької бригади (м.Майкоп, республіка Адигея) 49 Армії Південного військового округу ЗС РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.