Іспанія офіційно відмовила Україні в екстрадиції Колобова

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.03.2016 19:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26264

Генеральна прокуратура України отримала відмову Іспанії в екстрадиції екс-міністра фінансів Юрія Колобова, однак українське відомство буде повторно звертатися до іспанських колег щодо цього питання.

Про це повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк у вівторок.

«Так, є офіційна відмова про екстрадицію», – сказав він.

При цьому Горбатюк підкреслив, що це відповідь на звернення Генеральної прокуратури України і це рішення не є остаточним.

«Ми повторно будемо звертатися щодо екстрадиції», – додав він.

Нагадаємо, екс-міністр фінансів Колобов зник у серпні 2014 року. У жовтні СБУ оголосила його в розшук і відкрила кримінальне провадження. Тоді повідомили, що підставою став залучений Україною кредит від Росії у грудні 2013 року.

19 січня 2015 року Печерським районним судом міста Києва за клопотанням Генеральної прокуратури України постановлено ухвалу про обрання для Колобова запобіжного заходу – взяття під варту. Колобов був заарештований в курортному містечку Альтеа в автономній області Валенсія (Іспанія) на початку березня 2015 року.

Як відомо, у серпні Генеральна прокуратура України направила в Іспанію запит про видачу екс-міністра фінансів Юрія Колобова для притягнення його до кримінальної відповідальності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.