Маккейн побоюється, що «в Україну знову приходить кривава весна»

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 16.03.2016 00:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26265

Американський сенатор Джон Маккейн заявив, що рішення Росії вивести основну частину своїх військ з Сирії означає, що Москва завершила створення нової ситуації на місцях, більш сприятливої для президента Сирії Башара Асада.

Голова комітету Сенату США з питань збройних сил Маккейн також висловив стурбованість, що тепер Москва повністю перемкне свою увагу на Україну.

Про це у заяві, розміщеній на офіційному сайті сенатора.

«Оголошення про те, що Росія почне виводити частину військових сил з Сирії, свідчить про те, що Владімір Путін вважає, що він розбомбив і вбив достатню кількість опонентів кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання», - заявив республіканський сенатор з Аризони.

Він також піддав різкій критиці адміністрацію Обами за «бездіяльність» в Сирії.

«Адміністрація пояснювала свою байдужість і бездіяльність заявами, що Росія сама опиниться в трясовині, - вважає Маккейн. - Адміністрація втішала себе, повторюючи мантру про те, що «військового вирішення не існує», замість того, щоб прийняти реальність, яка полягає в тому, що у будь-якому політичному вирішенні в Сирії існує явний військовий аспект».

«На жаль, саме це Росія і її ставленики продемонстрували в Сирії, - продовжив сенатор. - Вони змінили військову ситуацію на місці і створили умови для політичного врегулювання, які більш сприятливі з точки зору їх інтересів».

«Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я побоююся, що в Україну знову приходить кривава весна», - сказав американський сенатор Джон Маккейн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.