Кремль посилив санкції проти Туреччини: перець і гранат стали «ворожими харчами»

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.03.2016 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26267

Россільгоспнагляд із 17 березня заборонив ввезення в Росію перцю та гранатів із Туреччини.

Таке рішення у відомстві пояснюють «систематичними поставками в Російську Федерацію з Турецької республіки підкарантинних матеріалів, заражених карантинними для Росії об’єктами».

Россільгоспнагляд раніше неодноразово попереджав турецьку сторону про можливе розширення списку заборонених до ввезення продуктів рослинництва через порушення російських вимог. Крім перцю і гранатів мова також йшла про салати.

Як повідомлялося, після інциденту в листопаді 2015 року, коли Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24. Анкара і Москва виступили з різкою взаємною критикою. Країни звинувачують один одного в закупівлі нафтопродуктів, які в Сирії та Іраку добувають терористи з «Ісламської держави».

Згодом Росія застосувала проти Туреччини низку економічних обмежень. Зокрема, заборонила імпорт низки найменувань турецьких овочів і фруктів. Під заборону потрапили помідори, огірки, цибуля, цитрусові, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики і нектарини, сливи, суниця і полуниця.

Зазначимо, Туреччина входить до числа найбільших імпортерів перцю в РФ, а також займає лідируючі позиції за обсягом поставок на російський ринок капусти і листових салатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.