ЄС у річницю анексії Криму закликає країни-члени ООН приєднатися до санкцій

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.03.2016 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26276

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні від імені ЄС закликає країни-члени Організації Об’єднаних Націй дотримуватися політики невизнання незаконної анексії Криму Росією, у тому числі і за допомогою обмежувальних заходів.

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могерін

Про це йдеться у заяві Могеріні, присвячені другій річниці незаконної анексії Криму і Севастополя Росією.

«Європейський союз залишається відданим ідеї повного дотримання своєї політики невизнання, зокрема за допомогою обмежувальних заходів. ЄС знову закликає країни-члени ООН розглянути подібні заходи невизнання у відповідності до резолюції Генеральної асамблеї ООН 68/262 (резолюція Генасамблеї ООН про підтримку територіальної цілісності України, ухвалена 27 березня 2014 року – ред.)», – йдеться в заяві Могеріні.

ЄС вкотре заявив про рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Раніше Вашингтон закликав Москву припинити окупацію і повернути Крим Україні, заявивши, що поки цього не станеться, санкції проти Росії залишаться в силі.

Росія незаконно анексувала український Крим два роки тому, у березні 2014 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.