Путін прибув до Криму

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 18.03.2016 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26278

Президент Росії Владімір Путін прибув до Криму - на другу річницю анексії півострова. Головною метою візиту російського президента стала робоча поїздка до Керченської протоки, де йде будівництво мосту.

Як повідомляють інформагентства, пан Путін почав свій візит із того, що оглянув територію будівництва із вертольота, після чого поспілкувався із будівельниками. Пізніше він проведе нараду щодо "соціально-економічного розвитку Криму і Севастополя", повідомляє "Інтерфакс".

Тим часом Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні закликала країни ООН приєднатися до санкцій, запроваджених Брюсселем проти Росії через анексію Криму.

У заяві пані Могеріні йдеться про те, що ЄС й надалі підтримує суверенітет і територіальну цілісність України й не визнає "нелегальної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополь".

У ЄС також висловили стурбованість нарощуванням військового потенціалу РФ на півострові та погіршенням ситуації з правами людини в Криму.

Це стосується "заборони на свободу вираження, свободу мирних зібрань, свободу релігії та віри, а також переслідування осіб, які належать до меншин, особливо кримських татар", йдеться у заяві Федеріки Могеріні.

Півострів "приєднали" до Росії на основі результатів так званого референдуму про приєднання до Росії, проведеного у Криму 16 березня 2014 року під наглядом російських військ. Легітимність референдуму не визнали ані Україна, ані міжнародна спільнота.

Санкції проти Росії запровадили у кілька етапів з боку США, Євросоюзу та ще низки країн. 10 березня Брюссель вирішив продовжити ще на шість місяців дію обмежувальних заходів щодо 146 фізичних осіб і 37 компаній і організацій з Росії та України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.