Росії не вдалося зірвати засідання ООН щодо Криму

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 19.03.2016 12:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26279

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявляє, що Росії не вдалося зірвати засідання Ради безпеки ООН в форматі Арріа щодо дотримання прав людини у Криму.

«Попри всі спроби російської делегації в ООН відмовити інші делегації від участі у засіданні, це не принесло результату. Сама російська делегація не прийшла на цю зустріч, що було дивно для мене. А сьогоднішній візит президента Росії Путіна до Криму – це дуже дивний спосіб відзначати другу річницю анексії», – заявив Єльченко 18 березня на прес-конференції у Нью-Йорку після завершення засідання.

За його словами, на засіданні були присутні 11 із 15 членів Ради безпеки ООН. Не були присутні представники Росії, Китаю, Анголи та Венесуели.

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в п’ятницю розпочалося засідання Ради безпеки по Криму за формулою Аррія. Із доповіддю про ситуацію на півострові виступив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Він заявив зокрема, що можливе визнання Меджлісу «екстремістською організацією» підконтрольним Кремлю «судом» Криму означатиме війну кримськотатарському народу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.