Сталінське судилище: Савченко визнали винною у загибелі російських журналістів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 21.03.2016 11:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26283

Суд у російському Донецьку визнав українську льотчицю Надію Савченко винною у вбивстві журналістів Корнелюка та Волошина. Адвокат Марк Фейгін вважає, що її буде засуджено до ув’язнення, але вона скоро повернеться додому.

Донецький міський суд (Ростовська область, Росія) у понеділок, 21 березня, визнав українську льотчицю Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина. "Савченко Надія Вікторівна скоїла вбивство Корнелюка і Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі", -сказав голова колегії суддів Леонід Степаненко. Суд також визнав її винною у незаконному перетині російського кордону.

Зачинування вироку у справі льотчиці почалося близько 10 години за Києвом. Як написав у своєму мікроблозі на Twitter присутній у судовій залі український народний депутат від фракції "Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Олексій Рябчин, "в руках у судді десь 150-200 сторінок вироку"

У будівлі суду перебувають сестра Надії Савченко Віра, генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко та делегація депутатів Верховної Ради. Як повідомив Рябчин, російські прикордонники не пропустити до Росії уповноважену Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, депутатку від фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірину Геращенко. Їй заборонено в’їзд у Росію до 2021 року.

Як написав у своєму мікроблозі на Twitter адвокат українки Марк Фейгін, "вирок Савченко буде обвинувальним, дадуть великий термін. Але Надя скоро повернеться додому".

Нагадаємо, що Слідчий комітет РФ звинувачував Савченко у пособництві в убивстві 17 червня 2014 року російських журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, а також у перетині українсько-російського кордону. За версією слідства, українка визначила координати журналістів і за допомогою мобільного зв’язку передала їх українським силовикам, після чого по ним був проведений мінометний обстріл. Захист ці звинувачення категорично відкидає. Адвокати Савченко в суді надали численні докази, які повністю заперечують версію слідства і доводять алібі їхньої підзахисної.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.