«Кремлівська дурка»: Росія знову заявляє, що її військ в Україні немає

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.03.2016 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26294

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров назвав дезінформацією повідомлення про присутність представників збройних сил Росії на сході України.

Про це він заявив 23 березня після переговорів з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром у Москві.

«Ми бачимо, що українська сторона зараз намагається виправдати свою нездатність виконати те, під чим вона підписалася, посиланнями на важку ситуацію у сфері безпеки, на міфічну присутність до 40 тисяч російських військ, що ніколи не було ніким підтверджено і доведено», – наголосив Лавров.

У Службі безпеки України минулого тижня заявили, що на частині Донбасу, яку контролюють підтримувані Росією сепаратисти, перебувають близько шести тисяч кадрових російських військових. Про це 15 березня сказав керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук.

«За нашими даними, більше 1,6 тис. громадян Російської Федерації, які є військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації, загинули за час конфлікту на окупованих територіях», – додав він.

Влада Росії і раніше неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті на сході України, про що заявляють Україна і Захід. Москва заявляє, що на Донбасі немає російських військових, а є тільки «добровольці».

У травні 2015 року на Луганщині затримали російських спецпризначенців Алєксандра Алєксандрова і Євгєнія Єрофєєва. Нині щодо них відкрили кримінальне провадження за низкою статтею Кримінального кодексу України, триває судовий розгляд. Спочатку Єрофєєв і Алєксандров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.