Штайнмаєр фактично визнав законність судилища над Савченко?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2016 21:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26297

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається знайти “гуманітарне рішення” в справі української льотчиці Надії Савченко, яку у Росії засудили до 22 років ув’язнення.

"Ми відзначили, що вирок винесено, і я сподіваюся на гуманітарне розв’язання справи", - сказав він на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Росії Сєргєєм Лавровим у Москві, повідомляє DW.

Того ж дня верховна представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Росію негайно і беззастережно з гуманітарних міркувань звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Росія повинна звільнити Савченко згідно зі своїми міжнародними зобов’язаннями в галузі прав людини та "Пакету заходів з реалізації мінських домовленостей", який передбачає звільнення всіх заручників і осіб, затриманих у зв’язку з конфліктом на Сході України, наголосила глава європейської дипломатії.

"Це ж стосується і інших українських громадян, які незаконно утримуються у Росії, включаючи Олега Сенцова та Олександра Кольченка, яким потрібно гарантувати вільне повернення до України", - йдеться у заяві Могеріні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.