Санкції проти Росії скасують після виконання Мінських угод

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.03.2016 10:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26303

Держсекретар США Джон Керрі заявляє, що санкції проти Росії будуть зняті за умови повного виконання Москвою Мінських домовленостей.

«Я повторив обіцянки президента США Барака Обами, що санкції будуть зняті, якщо всі пункти Мінських угод будуть виконані, включаючи виведення всіх озброєнь і військ, а також повернення суверенітету українському кордону», – сказав Керрі у четвер увечері за підсумками зустрічей у Москві.

За словами ж голови МЗС Росії Сєргєя Лаврова, у Москви і Вашингтона немає розбіжностей щодо безальтернативності Мінських домовленостей.

«Попри певні нюанси, у нас немає розбіжностей у тому, що стосується безальтернативності виконання Мінських домовленостей, у тому числі через прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом, включаючи такі питання як забезпечення безпеки і просування політичного процесу», – сказав Лавров.

24 березня у Москві держсекретар США Джон Керрі зустрічався з головою МЗС Росії Сєргєєм Лавровим та російським президентом Владіміром Путіни. Головними темами стали Україна та Сирія.

США і ЄС запровадили економічні санкції проти Росії у відповідь на її підтримку сепаратистів, які контролюють частину сходу України. Москва ці звинувачення відкидає і каже, що на Донбасі можуть бути хіба що добровольці.

Мінські угоди передбачають виведення всіх іноземних формувань, військової техніки та найманців з території України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.