Адвоката Грабовського дострелили в голову

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.03.2016 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26306

Адвокат Юрій Грабовський, за попередніми даними, був вбитий з дострілюванням з вогнепальної зброї.

Про це повідомив заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос сьогодні на брифінгу в Києві.

"Наразі відбувається подальший огляд місця події (вбивства адвоката Грабовського - УНІАН) і проведення відповідних слідчих дій за участю судово-медичних та інших експертів", - заявив він.

"Попередньо я можу сказати, що адвокат Грабовський був вбитий насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї", - сказав Матіос.

Тіло загиблого адвоката Юрія Грабовського було знайдено в залишеному колишньому колгоспному саду за 27 км від міста Жашків Черкаської області.

«Невелика група представників «Альфи», військової прокуратури та оперативних співробітників СБУ виїхала на територію Київської області та, починаючи з 19.00 до 4 ранку, ми шукали місце захоронення і місце вбивства адвоката Грабовського», - заявив він.

«О 4 годині відразу після місця, вказаного затриманим (другим підозрюваним у вбивстві адвоката - УНІАН) в лісі, точніше в закинутому колишньому колгоспному садку за 27 км від міста Жашкова, при розкопуванні наткнулися на тіло загиблого адвоката Грабовського», - додав Матіос.

Як повідомлялося раніше, 10 березня стало відомо про зникнення адвоката Грабовського, який мешкав у готелі в Одесі. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Грабовський був захисником російського «ГРУшника» Олександра Александрова, затриманого на Донбасі у травні 2015 року.

20 березня в Одесі було затримано одного з підозрюваних у викраденні Грабовського.

Сьогодні, 25 березня, Національна асоціація адвокатів України поінформувала, що адвокат Грабовський, який був оголошений зниклим безвісти, знайдений убитим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.