Росія напряму управляє Донбасом

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.03.2016 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26322

Керівництво сепаратистськими районами Східної України здійснює тіньовий уряд з Москви, стверджують німецькі журналісти. Лідери сепаратистів - лише маріонетки Кремля.

Редакція німецької газети Bild має у своєму розпорядженні документи, які доводять, що РФ має повний політичний та економічний контроль над сепаратистськими областями Східної України. Результати журналістського розслідування опубліковані у ніч на середу, 30 брезня, на сайті видання.

Згідно з протоколом засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України у Держдумі РФ від 23 жовтня 2015 року, реальне управління сепаратистськими територіями розділено між шістьма робочими группами п’яти російських міністерств. Копію протоколу мають журналісти редакції Bild.

Тіньовий уряд Донбасу контролює як податкові збори та фінанси, так і відновлення інфраструктури, громадський транспорт, а також торгівлю енергоресурсами, створення ринку електроенергії на Донбасі тощо. Таким чином, стверджує видання, сепаратистські регіони послідовно розглядаються як суверенна російська територія.

Серед тих, хто входить у цей тіньовий уряд, вказані віце-прем’єр уряду РФ Дмитро Козак, заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров, заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнін. Діяльність тіньового уряду курує ФСБ, йдеться у журналістському розслідуванні.

На думку журналістів, якщо серйозно ставитись до змісту документів, то мінські домовленості можна вважати такими, що провалились, а політичне керівництво так званих ДНР та ЛНР - не більш ніж маріонетками кремля. Росія давно розробила власний план управління сепаратистськими областями Донбасу. Будь-які вибори у цьому регіоні не матимуть жодного сенсу, оскільки реальна влада знаходиться у Москві, а не у тих, кого обирають і обиратимуть мешканці Донбасу, йдеться в опублікованому матеріалі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.