Президент Ющенко вважає справедливими положення проекту резолюції ПАРЕ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.04.2007 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2633

Президент України Віктор Ющенко позитивно оцінює ключові положення проекту Резолюції ПАРЄ щодо функціонування демократичних інституцій в Україні.

В цілому даний проект є конструктивним і збалансованим, вважає Глава Української держави. Він відзначив, що рекомендації ПАРЄ щодо усунення причин виникнення політичної кризи в Україні значною мірою співпадають з пропозиціями Президента, переданими для вивчення Прем’єр-міністру Віктору Януковичу 10 квітня, повідомляє прес-служба.

Йдеться, зокрема, про заклик ПАРЄ в терміновому порядку відновити роботу із реформування Конституції України та про необхідність законодавчого закріплення низки базових законопроектів. Серед них – закони про регламент Верховної Ради, про парламентську опозицію, про центральні органи виконавчої влади. Також йдеться про приведення у чітку відповідність Основного документа нашої держави – Закону про Кабінет Міністрів та вдосконалення існуючого виборчого законодавства України.

Президент також позитивно оцінив зафіксовані в проекті резолюції ПАРЄ положення про необхідність мирного та конституційного врегулювання політичної кризи в Україні шляхом досягнення широкого політичного компромісу між усіма політичними силами, представленими у ВР.

Крім того, Глава Української держави високо оцінив визнання пунктом 10 проекту Резолюції дострокових виборів легітимним демократичним інструментом для обрання та контролю народом влади. Йдеться також про зафіксовану у проекті ПАРЄ тезу, що дострокові вибори є нормальною практикою в усіх демократичних країнах Ради Європи і як такі можуть бути ключовим елементом політичного компромісу для розв’язання кризи.

Президент України сподівається, що при обговоренні та прийнятті остаточного тексту Резолюції її демократична складова буде підсилена, і цей документ стане позитивним внеском Європи у врегулювання політичної кризи в Україні.

За дорученням Глави держави в Страсбурзі, де проходить засідання ПАРЄ, перебуває його спеціальний представник– заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.