«Кримнаш»: окупаційна влада дала автовласникам ще 10 днів на перереєстрацію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.04.2016 13:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26334

У підконтрольному Росії ДІБДР Криму попереджають, що з 1 квітня автомобілістам на півострові дають ще 10 днів на перереєстрацію авто і заміну українських номерів на російські. Тим, хто не встигне зробити це у встановлений термін, загрожує штраф.

Про це заявив в ефірі радіо «Россия сегодня» начальник Управління ДІБДР по Криму Анатолій Борисенко, повідомляє «Крим реалії».

«З моменту, коли співробітник ДПС зупиняє транспортний засіб і виносить постанову, у людини є 10 днів для перереєстрації транспортного засобу. Якщо вона не скористається цим правом, то на 11 день до нього буде застосовано адміністративне грошове стягнення в розмірі від 500 до 800 рублів, якщо його зупинять на автодорозі», – сказав він.

В анексованому Росією Криму спостерігається ажіотаж у зв’язку з вимогою до 1 квітня замінити реєстраційні документи та номери на автомобілі з українських на російські. Через масштабні черги нинішня прокуратура Криму зажадала від МРЕВ працювати й ночами.

Як запевняє російська влада Криму, заміну проводять у восьми структурних підрозділах МРЕВ ДАІ МВС Криму – в Сімферополі, Ялті, Керчі, Феодосії, Євпаторії, Красноперекопську, Джанкої та Білогірську.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.