Ситуація на фронті: минулої доби російські бойовики більше 70 разів обстріляли позиції ЗСУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.04.2016 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26336

Минулої доби кількість обстрілів незаконними збройними формуваннями по силам АТО зросла до 77 разів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Зосередивши вогонь мінометів та артилерії у бік українських захисників ворог наніс 30 потужних ударів зухвало використовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння калібрів від 82 до 152 мм.

На Донецькому напрямку бойовики неодноразово обстрілювали сили АТО в районах Зайцевого, Майорська та шахти Бутівка. Епіцентром бойових дій за вказаний період залишається Авдіївка. Тут по позиціям наших бійців противник бив 16 разів використовуючи одночасно ствольну артилерію, міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Важке озброєння бандитські угрупування застосовують і відносно місцевих мешканців в так званій промисловій зоні. Бойовики мають на меті послабити позиції наших військ та посіяти паніку серед людей, звинувачуючи українську сторону в нехтуванні мирних домовленостей.

На Маріупольському напрямку активність ворога теж була високою. В бік українських позиції поблизу Водяного, Талаківки, Новотроїцького, Широкіного, Мар’їнки та Гнутового найманці теж активно використовували заборонену зброю.

Сьогодні близько 9:00 по позиціям сил АТО в промисловій зоні Авдіївки, проросійські найманці знову використали міномети. Вогневі удари із забороненої зброї вони використовують з єдиною ціллю – домогтися відкриття вогню у відповідь, зокрема, і загалом повернення української артилерії, танків та мінометів на передову. Адже дотримуючись Мінських домовленостей наші воїни відбиваються виключно вогневими засобами «малих» калібрів.

В інших районах Донецького напрямку, а саме позицій українських військ поблизу Пісків, Луганського, Новгородського та Опитного незаконні збройні формування використовують гранатомети різних систем, стрілецьку зброю та снайперів.

Така тактика характерна нині для дій противника на Маріупольському та Луганському напрямку, де вогонь НЗФ вели у бік Новотроїцького та Новозванівки, при чому хаотично. Станом на 14.00 відбулося 20 обстрілів наших сил.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.