На свято Дурня кремлівське МЗС видало заяву про Україну

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.04.2016 19:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26337

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну в «небажанні виконувати свої зобов’язання» за мінськими домовленостями про врегулювання в частині сходу України.

Про це «небажання», на думку Москви, свідчить «значне збільшення обстрілів українськими силовиками» територій Донбасу, захоплених підтримуваними Росією збройними сепаратистами й російськими військами. Про те, що ці обстріли по позиціях противника українські війська здійснюють у відповідь на обстріли з боку сепаратистів, у заяві МЗС Росії не згадано.

«Штучно підтримуючи постійну напруженість на лінії контакту, українська влада вочевидь намагається тим самим виправдати свій саботаж виконання політичних аспектів мінських домовленостей», – мовиться також у заяві.

Міністерство знову закликало українську владу до «повного виконання своїх зобов’язань у рамках мінського процесу».

При цьому, стверджують у Москві, російська сторона підписала мінські домовленості як посередник у врегулюванні конфлікту на частині Донбасу. Про невиконані зобов’язання самої Росії за цими домовленостями в заяві нічого не сказано.

Росія постійно заявляє, що, попри її підпис під усіма угодами, досягненими на зустрічах у білоруському Мінську у 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, вона не є стороною цих угод і відтак не має наміру виконувати їх, і натомість постійно звинувачує в невиконанні Україну. Київ наголошує, що Москва й підтримувані нею сепаратисти в частині Донбасу мусять виконати свої зобов’язання за мінськими домовленостями, серед яких припинення вогню, виведення з території України всіх іноземних збройних формувань, військової техніки й найманців, роззброєння всіх незаконних угруповань, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб чи встановлення контролю ОБСЄ над непідконтрольною нині Києву ділянкою українсько-російського кордону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.