«Панамські документи» є не українською, а глобальною проблемою

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.04.2016 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26343

Оприлюднення в ЗМІ інформації про офшори низки посадових осіб не слід пов’язувати з відносинами між Україною та Європейським союзом, заявляє глава представництва ЄС в Києві Ян Томбінський.

«Ці «панамські документи», ці офшорні компанії, як показали ці документи – це не українська проблема, а проблема глобальна. Здається, зараз у всіх країнах вивчають ці документи... Я б це не вантажив тільки на Україну і на якісь рішення, пов’язані з Україною», – сказав Томбінський.

3 квітня Центр із дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) і сайти світових ЗМІ опублікували матеріали, присвячені корупції у вищих ешелонах влади в низці країн. Розслідування базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама, БВІ).

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. Вони повідомляють, що знайшли важливу інформацію щодо 12 чинних чи колишніх лідерів держав світу. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.