60% українців віддають перевагу демократичним свободам

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.04.2007 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2635

За даними соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), тільки 39,8% українців готові прийняти обмеження прав та свобод громадян в ім’я забезпечення порядку.

47,4% респондентів вважають, що зараз найголовніше - дотримання прав та свобод громадянина, без чого надалі неможливі безпека та порядок. Водночас 39,8% респондентів упевнені, що зараз найголовніше - забезпечення порядку, навіть якщо це обмежить права та свободу громадян.

Разом з тим, більшість опитаних - 55,6% - зазначили, що українська армія здатна захистити права простих громадян у випадку силового протистояння гілок влади. З них половина упевнені, що армія не буде втручатися в конфлікти. Найбільше не вірять у те, що армія здатна захистити права простих громадян, прихильники партії Регіонів (28,1%) та КПУ (25,8%).

Крім цього, опитування показало, що більше половини (61,2%) українців вважають, що багато громадян одержують грошову винагороду за участь у масових акціях протесту в Києві, організованих коаліцією. Зокрема, такої думки дотримують 52,3% прихильників ПР, 64,8% - Блоку Юлії Тимошенко та 70,3% - Нашої України.

Водночас, як повідомив КМІС, 57,8% опитаних вважають, що багато хто одержує грошову винагороду за участь у масових акціях протесту в Києві, організованих опозицією. Таку думку розділяють 64,1% прихильників ПР, 45% - Блоку Юлії Тимошенко та 48,4% - Нашої України.

Соцопитування проводилося Київським міжнародним інститутом соціології з 9 по 13 квітня. Методом інтерв’ю був опитано 2051 респондентів віком від 18 років, які проживають у всіх областях України, Криму та Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.