Україну на шляху до Європи ніхто не зупинить

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.04.2016 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26354

Президент Литви Даля Ґрібаускайте виступила на підтримку євроінтеграційних планів України після оприлюднення негативних для Києва результатів референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію України та ЄС.

Президент Литви Даля Ґрібаускайте

«На Майдані Україна зробила європейський вибір. Ніхто не може зупинити вас. Слава Україні!» – написала Ґрібаускайте 7 квітня на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter.

6 квітня в Нідерландах відбувся референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За даними центру соціології IPSOS, явка виборців становила 32% (для визнання голосування таким, що відбулося, потрібна участь щонайменше 30%).

За остаточними результатами екзит-полів, 37,5% виборців проголосували за асоціацію з Україною, 61,7% – проти.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив пізно ввечері 6 квітня після завершення референдуму, що влада цієї країни ретельно переглядатиме угоду з Україною.

Україна не відмовиться від планів євроінтеграції через негативний для Києва результат референдуму в Нідерландах, учасники якого виступили проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це 7 квітня заявив президент України Петро Порошенко.

Виборча комісія Нідерландів повідомила, що оприлюднить офіційні результати референдуму 12 квітня, а попередні – 8 квітня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.