Випадковість? Вночі горів кабінет судді, який судить російських диверсантів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.04.2016 11:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26360

Сьогодні вночі виникла пожежа в кабінеті судді Миколи Дідика, який головує на суді у справі російських спецпризначенців Алєксандра Алєксандрова та Євгєнія Єрофєєва.

Будівля суду після пожежі

Повідомляється, що пожежа не пошкодила матеріалів справи та документів.

Про це журналістам повідомила керівник апарату Голосіївського райсуду Києва Лілія Вернигора.

Вона розповіла, що сьогодні вночі їй зателефонували і повідомили про пожежу в будівлі суду. Разом з тим вона підкреслила, що суттєвих руйнувань чи пошкоджень ця пожежа не завдала, документи в кабінеті судді не постраждали. Відбулося лише невелике задимлення приміщення, сказала Вернигора.

У свою чергу головний військовий прокурор Анатолій Матіос у коментарі журналістам заявив, що пов’язує цей інцидент з тим, що суддя Дідик входить до суддівської колегії, яка веде судове слідство у справі російських диверсантів.

Також Матіос повідомив, що судді Дідику надано охорону.

Яку повідомлялося раніше, сьогодні вночі горіла будівля Голосіївського районного суду Києва. Інформація про пожежу надійшла о 02.51. Підрозділи ДСНС ліквідували пожежу о 03.23.

Довідка. 16 травня 2015 року сили АТО затримали в зоні бойових дій в Луганській області двох російських спецпризначенців -капітана Єрофєєва і сержанта Алєксандрова.

Під час допиту Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Алєксандров.

Наприкінці серпня досудове розслідування стосовно російських військовослужбовців було завершено. Їх обвинувачують у вчиненні низки злочинів, зокрема, у веденні агресивної війни, створенні терористичної групи, терактах.

21 березня Голосіївський райсуд продовжив арешт Єрофєєва і Алєксандрова до 19 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.