Російські тюремники заявляють, що Савченко погодилася на медогляд, адвокатів до неї не пускають

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.04.2016 13:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26365

Федеральна служба виконання покарань Росії заявляє, що громадянка України Надія Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, погодилася на регулярні медичні огляди.

Стан її здоров’я лікарі вважають задовільним, цитують повідомлення прес-служби ФСВП російські ЗМІ.

«Учора Савченко дала свою письмову згоду на проведення регулярних медичних оглядів і почала отримувати підтримувальну терапію», – йдеться в повідомленні.

За даними ФСВП, за результатами обстеження стан здоров’я українки оцінюють як стабільний, задовільний, «вона перебуває під динамічним наглядом медичних працівників».

«На сьогодні призначене чергове медичне обстеження Савченко. За результатами проведення огляду та клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум повторно оцінить стан її здоров’я», – йдеться в заяві.

Незалежних підтверджень цієї інформації наразі немає. До російського Ростова-на-Дону, де в СІЗО утримують Надію Савченко, сьогодні прибув один з її адвокатів Микола Полозов, він протягом дня має надати детальнішу інформацію про її стан.

«Сьогодні шостий день сухого голодування Надії Савченко. У вихідні дні до неї ніхто не міг потрапити. Пообіді від Полозова дізнаємося останню інформацію», – написав у Twitter інший захисник українки Марк Фейгін.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України. За словами захисників, Савченко офіційно відмовилася від огляду російських медиків і вимагала допустити до неї українських або німецьких лікарів.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.