Прем’єра Яценюка підозрюють в отриманні неправомірної вигоди

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 13.04.2016 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26373

У Генпрокуратурі підтвердили наявність кримінальної справи щодо отримання прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком неправомірної вигоди розміром у три мільйони доларів.

Генеральна прокуратура України підтвердила наявність кримінального провадження за фактом одержання прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком хабара. Про це у вівторок, 12 квітня, повідомив секретар Антикорупційного комітету Верховної Ради України Дмитро Добродомов, оприлюднивши відповідь ГПУ на своє депутатське звернення.

Зокрема у відповіді на запит ідеться про те, що Генпрокуратура продовжила "досудове розслідування в кримінальному провадженні, передбаченому частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України за фактом одержання прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком неправомірної вигоди в розмірі трьох мільйонів доларів за призначення на посаду керівника Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення України Володимира Іщука".

За словами нардепа Добродомова, це не єдина справа, у якій фігурує чинний прем’єр-міністр. "Народний депутат України VII скликання Ігор Скосар заявив, що у 2012 році дав хабар у розмірі шість мільйонів доларів США Арсенію Яценюку через народного депутата Миколу Мартиненка, з метою отримання місця у виборчому списку політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", - написав депутат на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. При цьому, за його словами, справу "футболять" із відомства у відомство.

Судячи з відповідей Генпрокуратури на запити народного обранця, жодній особі не повідомлялось про підозру у вчиненні кримінального правопорушення по згаданих справах. Досудове розслідування триває.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.