Виконання мінських угод невтішне, але не провальне

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 18.04.2016 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26388

Заступник генсека НАТО Александр Вершбоу нагадав, що спочатку на Донбасі мають відбутись вибори, а потім вже - відновлення українського контролю над кордоном.

Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу заявив, що не вважає провальними результати виконання мінських домовленостей. Водночас він назвав їх "невтішними". "Я не згоден з тим, що мінський процес вже можна оголосити провальним", - сказав Вершбоу в ефірі ТСН телеканалу Студія 1+1 в неділю, 17 квітня.

Він переконаний, що міжнародний тиск на Росію включно з санкціями потрібно продовжувати. "Росія повинна розуміти, що напівзаходи не задовольнятимуть міжнародне співтовариство або Україну", - сказав Вершбоу.

Заступник генсека НАТО також зазначив, що мінські домовленості передбачають деяку послідовність, і відновлення українського контролю над кордоном є одним з більш пізніх кроків в процесі. "Спочатку потрібно встановити перемир’я, відвести важку техніку і провести політичні заходи щодо децентралізації, організації виборів, згідно з українським законодавством під контролем ОБСЄ. Але вибори не можуть бути проведені, якщо ситуація з безпекою буде залишатися такою як зараз", - сказав Вершбоу. Крім того, він зазначив, що у НАТО сподіваються побачити прогрес у реформах в Україні до саміту альянсу, що відбудеться на початку липня у Варшаві.

Обстріли на Донбасі тривають

Тим часом, на Донбасі й надалі лунають постріли. У неділю, 17 квітня, проросійські бойовики 79 раз обстріляли позиції українських військових, повідомив прес-центр штабу АТО. Обстріли відбувались уздовж всієї лінії фронту, бойовики вели їх з мінометів різних калібрів, протитанкових ракетних комплексів, стрілецької зброї та гранатометів.

З метою утримання своїх позицій українські військові 18 разів відкривали вогонь у відповідь, повідомили у штабі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.