У Росії автоматизують роботу цензорів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.04.2016 22:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26392

У Росії Федеральна служба нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій, відома як «Роскомнагляд», повідомила про план до кінця року запровадити по всій території Росії автоматизовану систему контролю за публікаціями засобів інформації.

Як мовиться у щорічному звіті, який оприлюднило відомство, така система розробляється з 2015 року і нині вже дозволяє автоматизовано обробляти в постійному режимі матеріали семи тисяч періодичних та інтернетних засобів інформації.

«Пошук порушень заснований на виявленні певних сполучень конкретних слів, що дозволяє на першому етапі аналізу вибрати лише ті матеріали засобів інформації, в яких потенційно наявні ознаки порушень», – мовиться у звіті.

Цього року планується поширити роботу системи на всю Росію й розширити перелік засобів інформації, матеріали яких вона обробляє, а також автоматизувати і процес ухвалення «Роскомнаглядом» заходів реагування на виявлені порушення. Крім того, нова система має контролювати також матеріали теле- і радіомовлення.

Серед завдань «Роскомнагляду» – контролювати засоби інформації щодо наявності вмісту, що за російськими законами визнається «екстремістським». До такого вмісту ці закони залічують також критичні до влади публікації, заклики до заходів протесту тощо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.