Комбайн для «солодких» жнив

Автор/джерело -  © Світлана КЛОС, «Високий Замок»



Дата публiкацiї - 30.05.2006 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=264

«Тернопіль»: якість – французька, ціна – українська. У Тернополі презентували новий бурякозбиральний комбайн КС-6Б-10.

Такий він, новенький “Тернопіль”

Колись найпотужніше в області підприємство – ВАТ “Тернопільський комбайновий завод” після багатьох років простою випустило машину, на яку сьогодні чекають сільгоспвиробники з країн СНД.

Поява нової машини зменшила запал тих, хто сподівався довершити процес розтягування промислового гіганта на металобрухт або ж перетворити величезну територію заводу на житловий мікрорайон.

- Підприємство має майбутнє, – запевнив голова спостережної ради “ТКЗ” Олександр Колган. – Одразу після презентації комбайн, який ми назвали “Тернопіль”, їде на всеукраїнську виставку до Києва, потім – на Волинь, до власника, який його придбав. У Міністерстві промполітики досягнуто домовленості про те, що наш завод як профільне підприємство з виробництва сільськогосподарських машин для збирання цукрових буряків буде єдиним в Україні центром презентації, обслуговування і гарантійного ремонту всіх видів техніки, у тому числі – й іноземної.

До кінця року на заводі планують випустити 50 нових комбайнів. Порівняно з іншими, затрати праці на ньому менші у 2,5 раза, продуктивність більша на 10-15%, у півтора раза менше витрачається пального. За технологічними можливостями “Тернопіль” наближений до аналогічної французької моделі, але у кілька разів дешевший (вартість – приблизно 400 тис. грн.).

Олександр Колган каже, на підході інша, більш сучасна модель комбайна. ТКЗ ставить нині перед собою нелегке завдання – повернути втрачені ринки збуту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.