Ситуація на фронті дещо стабілізувалася, але не надовго

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.04.2016 19:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26404

За минулу добу кількість обстрілів позицій українських військ зменшилася.

Водночас ворог активно застосовує важке озброєння – за статистикою, кожен другий обстріл мінометний і прицільний. За підрахунками, вчора окупанти випустили в бік українських військ понад 70 мін.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Вчора було тихо.

Донецький напрямок

Обстріли українських позицій вчора відбулися в районі Горлівки, Верхньоторецького, Авдіївки та на дальніх підступах до Донецького аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, зокрема 7 мінометних.

Маріупольський напрямок

Двома «найгарячішими точками» були Мар’їнка та Широкине. Здебільшого ворог відкривав вогонь вже після заходу сонця. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 4 – мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 5 – було поранено. Ці втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку.

Інформація військової розвідки

Вчора до складу так званого «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР» (місце постійної дислокації – Новоазовськ) прибув черговий російський підрозділ, укомплектований переважно вихідцями із Дагестану та Чечні.

За інформацією ГУР МОУ, днями зафіксовано чергові втрати ворога: один загиблий зі складу так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР» (місце постійної дислокації – Дебальцеве). Ще двоє бойовиків отримали поранення.

ГУР МОУ розповіло про плани окупантів до 9 травня

Командування російсько-окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою. Зокрема, розглядаються варіанти проведення наступальних бойових дій на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів у т.зв. «сірій зоні» на Маріупольському напрямку.

Окрім цього, окупанти готуються до параду. Через відсутність елементів парадної форми одягу, для виготовлення парадних поясних ременів вже закуплено білий лінолеум, а замість парадних білих рукавичок – бойовики носитимуть жіночі. Для залучення місцевих мешканців передбачається видача продуктових наборів (китайська гречка) та парадної атрибутики (російських прапорців, георгіївських стрічок, транспарантів радянських та сучасних «вождів»). Цей реманент привезуть з Росії черговим гуманітарним конвоєм.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.