Українська розвідка встановила факти злочинного «заробітку» російських окупантів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.04.2016 20:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26410

Російські офіцери не гребують відвертим криміналом: крадіжками і перепродажем автомобілів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Противник продовжує підтримувати напруженість на Донецькому напрямку. В районі н.п.Авдіївка зберігається висока інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням 82-мм мінометів.

Протягом доби зафіксовано 30 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, БМП та 82-мм мінометів, з них: три – Станиця Луганська (Новоайдарський напрямок); два – Трьохізбенка, Золоте (Сєверодонецький напрямок); п’ять – Луганське, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 13 – Верхньоторецьке, Авдіївка, Мар’їнка (Донецький напрямок); один – Богданівка (Волноваський напрямок); шість – Широкине (Маріупольський напрямок).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків і САУ в районах Піонерське, Донецьк, Молодіжне та Микитівка.

Продовжуються заходи всебічного забезпечення угруповання російських військ на тимчасово окупованих територіях Донбасу під виглядом “гуманітарних конвоїв”. 21 квітня ц.р. через пункти пропуску Ізварине та Успенка введено черговий “51-й гуманітарний конвой” (третій у 2016 році) у складі 114 одиниць автомобільної техніки (близько 1,2 тис. тонн вантажу).

Зафіксовані чергові факти постачання з території Росії боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та запасних частин для бойової техніки до наступних населених пунктів:.

Ровеньки (нафтобаза корпусного рівня) – 19 цистерн з пальним (760 тонн);

Іловайськ – два вагони з боєприпасами, три вагони із запасними частинами для військової техніки на гусеничній базі та один вагон з майном.

Протягом 20-21 квітня ц.р. втрати особового складу 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ становлять шість загиблих військовослужбовців та 32 поранених:

20 квітня ц.р. загинуло п’ять та поранено 30 військовослужбовців внаслідок підриву боєкомплекту у бліндажі 14 стрілецького батальйону 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК у районі н.п.Новотошківське;

21 квітня ц.р. загинув один військовослужбовець 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та поранено двоє військовослужбовців 11 окремого мотострілецькоого полку (Макіївка) 1 АК, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп.

З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступове розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти масового звільнення військовослужбовців у частинах і з’єднаннях 1 АК ЗС РФ.

Встановлено, що 21 квітня ц.р. рапорти на звільнення з військової служби з подальшим поверненням до Росії подали 16 військовослужбовців 1 мотострілецького батальйону 9 ошмсп мп.

Зростає невдоволення місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України присутністю та діями російських окупаційних військ. 21 квітня ц.р. близько 15 мешканців с.Комінтернове виказали відкритий протест командуванню 9 ошмсп мп з огляду на замовчування факту навмисного нанесення тілесних ушкоджень (побиття та перелом руки) вчителю місцевої школи, яка намагалась протидіяти мародерству російських військових та стала на заваді виносу майна навчального закладу. Обурення місцевого населення викликала бездіяльність командування полку, яке не вживає заходів щодо покарання винних.

Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо участі військовослужбовців ЗС РФ у воєнних злочинах на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду, а також відстежувати їх подальшу діяльність і переміщення після повернення до Росії. Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів на території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у т.ч. з метою розширення “санкційного” списку.

Встановлено групу російських офіцерів, які беруть безпосередню участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України у складі 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

На посаді заступника командира 3 омсбр (Горлівка) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС РФ з березня 2015 р. перебуває полковник ВОЛИХІН Владімір Павлович (ВОЛЫХИН Владимир Павлович), 01.07.1975 р.н., народився у сел.Кіквідзе Волгоградської обл., проживає за адресою: м.Волгоград, проспект Г.К.Жукова, б.106-а, кв.103.

До прибуття в Україну для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії полковник ЗС РФ Волихін займав посаду заступника командира 32 окремої мотострілецької бригади (смт.Шилово Новосибірської обл.) 41 армії (Новосибірськ) Центрального ВО (Новосибірськ) ЗС РФ. Раніше проходив службу на командних посадах у 20 окремій мотострілецькій бригаді (м.Волгоград) Північно-Кавказського військового округу та 35 окремій мотострілецькій бригаді (м.Алейськ, Алтайський край) 41 армії (м.Новосибірськ) Центрального ВО (м.Єкатеринбург) ЗС РФ.

Учасник 1-ї та 2-ї “чеченських кампаній” та контртерористичної операції у Дагестані.

На посаді заступника командира з озброєння 3 омсбр (Горлівка, Україна) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС РФ з травня 2015 р. перебуває майор СТРЮК Юрій Владіміровіч (Стрюк Юрий Владимирович), 16.11.1981 р.н., народився у ст.Канелівській Старомінського району Краснодарського краю, проживає у ст.Старомінській по вул.Миру, б.51, кв.26.

До прибуття в Україну для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії майор Стрюк проходив службу на посаді начальника штабу дорожньо-комендантського батальйону 78 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення (с.Будьоновськ, Краснодарського краю) Південного ВО (Ростов-на-Дону). Раніше проходив службу на командних посадах у ремонтних підрозділах 83 окремого ремонтно-відновлювального батальйону (м.Прохладний, Кабардино-Балкарія) Південного ВО ЗС РФ.

Учасник збройної агресії Росії проти Грузії на тимчасово окупованих територіях Південної Осетії 2008 р.

Додатково встановлено, що полковник ЗС РФ Волихін та майор ЗС РФ Стрюк мають відношення до переправлення дорогих автомобілів, викрадених на тимчасово окупованих територіях Донбасу у Ростовську область. Майор ЗС РФ Стрюк використовує можливості окремої ремонтної роти бригади для перефарбування та переобладнання викрадених автомобілів, а також зміни агрегатних та кузовних номерів. До обов’язків полковника ЗС РФ Волихіна входять питання прикриття злочинної діяльності, організації безпеки супроводження автомобілів до кордону України з Росією та домовленості з потенційними покупцями.

Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.