Лідери 5 провідних країн Заходу виступили проти російської окупації і анексії Криму

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.04.2016 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26418

Президент США Обама, канцлер Німеччини Меркель, прем’єр-міністр Великої Британії Кемерон, президент Франції Олланд і прем’єр-міністр Італії Ренці заявили після закінчення зустрічі в понеділок у замку Геррензаузен в німецькому Ганновері, що виступають проти російської окупації і спроби анексії Криму.

Меркель і лідери США, Франції, Великобританії та Італії у Ганновері 25 квітня 2016 року

Повне виконання Мінських угод залишається найважливішою умовою подальших відносин із Росією, йдеться в заяві лідерів п’яти держав. Вони вкотре заявили, що санкції проти Росії можуть бути скасовані тільки за умови, що Мінські угоди будуть виконані в повному обсязі.

По закінченню зустрічі канцлер Німеччини Меркель наголосила і на важливості Нормандського формату (Німеччина, Франція, Україна та Росія – ред.)

«Ми дуже близькі у своїх поглядах на Нормандський формат і щодо того, що роблять Сполучені Штати Америки. Зараз також через питання Сирії існує багато контактів між США і Росією, як і щодо кризи в Україні» ­– повідомила канцлер Німеччини, – «Але в такій же мірі Нормандський формат буде робити свою частку, ми будемо зараз передусім працювати над процесом виборів (на території Луганської і Донецької областей, яку контролюють підтримувані Росією сепаратисти – ред.), ми докладаємо дуже інтенсивних зусиль, щоб у політичному процесі і в запровадженні виборів можна було досягнути поступу», – заявила Анґела Меркель.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.