Польща створює сили територіальної оборони для захисту від російської агресії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.04.2016 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26420

Перші бригади сил територіальної оборони почнуть діяти на сході Польщі вже цього року. Спочатку підрозділи мають складатися з 18 тисяч осіб. У планах - залучити загалом до 35 тисяч людей.

Міністр оборони Польщі Антоній Мачеревич підписав документи, необхідні для створення сил територіальної оборони. Перші підрозділи будуть створені у 2016 році і розміщені на сході країни.

Як заявив Маxеревич у понеділок, 25 квітня, до складу трьох бригад територіальних військ увійдуть 18 тисяч осіб. Передбачається, що вони не матимуть зброї, а їхнім завданням буде допомога у здійсненні заходів безпеки під час масових заходів, охорона важливих державних об’єктів, організація евакуації у випадку надзвичайних ситуацій та забезпечення логістичної підтримки армії. При цьому Мачеревич не повідомив, чи передбачається оплата за участь у територіальних військах, інформує AP.

Захист від Росії

Міністр зазначив, що створення сил територіальної оборони є необхідним, оскільки Польща "занепокоєна діями північно-східного сусіда Росії, яка не приховує своїх агресивних намірів і яка системно, починаючи з 2008 року, здійснює заходи задля дестабілізації мирного порядку в Європі", повідомляє "Польське радіо". Таким чином Росія систематично створює загрозу для Польщі і її найближчих сусідів, додав міністр. За його словами, прогнозується, що у майбутньому до складу сил тербезпеки входитиме до 35 тисяч осіб.

16 квітня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія своїми діями намагається протестувати готовність НАТО захищати територію країн-членів.

25 квітня президент США Барак Обама закликав країни Європи, які є членами НАТО, більше дбати про власну безпеку і збільшувати обороноздатність на східних кордонах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.