Лавров сподівається, що Захід примусить Україну до виконання забаганок Кремля

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.04.2016 12:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26427

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров сподівається, що Захід у своїх закритих контактах з керівництвом України «наполегливіше» вимагає «чесного» виконання Мінських угод.

Про це він сказав у Москві на V Московській конференції з міжнародної безпеки.

«Необхідно, нарешті, відключити живлення потужного генератора напруженості в європейських справах, якою є криза в Україні. Єдиний шлях – чесно реалізувати Мінський комплекс заходів і, перш за все, змусити київську владу виконати взяті на себе зобов’язання», - сказав Лавров.

«Усвідомлення таких дій наших західних партнерів зростає, але поки що вони соромляться говорити про це голосно і публічно. Сподіваюся, що у своїх закритих контактах з керівництвом України цю лінію вони почали проводити набагато наполегливіше», - заявив Лавров.

Як повідомлялося раніше, 25 квітня президент США Барак Обама заявив, що виступає за збереження санкцій проти Росії до повного виконання Москвою Мінських угод.

У Євросоюзі також підкреслили, що термін дії економічних санкцій проти РФ пов’язаний з повним виконанням Мінських домовленостей.

У Мінських угодах чітко вказані кроки, які має зробити російська сторона. Зокрема, йдеться про припинення вогню, звільнення всіх заручників, припинення перекидання іноземних військ і техніки на Донбас та виведення їх за межі України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.