Кремль вже полює на Віру Савченко

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.04.2016 10:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26430

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що сестрі Надії Савченко Вірі в Росії загрожує до шести місяців ув’язнення.

За його словами, стаття 297 Кримінального кодексу Росії передбачає, що таким є максимальний термін покарання за «неповагу до суду».

«Стаття 297 – «Неповага до суду». Частина 1 – максимально до 4 місяців арешту, частина друга – до 6», – вказав Фейгін.

Зранку 28 квітня сестра ув’язненої в Росії українки Надії Савченко Віра перебуває в безпеці – на території консульства України в Ростові-на-Дону. Про це повідомив адвокат Ілля Новиков, інформує телеканал «112. Україна».

«Їй сказали, що вона перебуває у федеральному розшуку через образу судді. Оскільки вона перебувала в машині з дипломатичними номерами, прикордонники не змогли її затримати. Чесно кажучи, консули фактично її відбили в прикордонників», – сказав він.

Пізно ввечері 27 квітня сестру незаконно ув’язненої в Росії українки Надії Савченко Віру не випустили з Російської Федерації. Про це повідомили міністерство закордонних справ України та адвокат Ілля Новиков. Новиков при цьому додав, що пересування Віри Савченко територією Росії в машині з дипломатичними номерами впродовж кількох місяців здавалося надмірним заходом, але зрештою виправдало себе.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.