Шустеру поки що дозволили працювати в Україні

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 28.04.2016 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26432

Телеведучому Савіку Шустеру повернули право на роботу в Україні, про це заявила Державна служба зайнятості України у Facebook.

"Служба зайнятості призупинила рішення Київського центру зайнятості щодо анулювання Шустеру дозволу на роботу в Україні", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення ухвалили після письмового звернення пана Шустера до керівництва служби.

"Служба зайнятості – це вже не стара архаїчна структура. Ми знаходимось у стані реформи і завжди відкриті до будь-кого. До мене надійшла заява громадянина С. Шустера і, реагуючи на цей документ, ми призупиняємо рішення наказу до з’ясування обставин", – заявив в.о. голови служби Сергій Кравченко.

У вівторок стало відомо, що пану Шустеру анулювали ліцензію на роботу в Україні.

Раніше президент Порошенко закликав "відповідні служби" вичерпати інцидент із телеведучим Савіком Шустером, якому анулювали дозвіл на роботу в Україні. Зі схожою заявою виступив і прем’єр Володимир Гройсман.

В ОБСЄ висловили стурбованість через "перешкоджання роботі" телеведучого.

Своє занепокоєння через ситуацію, що склалася із паном Шустером, висловила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

"Недостовірні дані"

В Державній службі зайнятості тоді заявляли, що дозвіл на роботу Шустеру анулювали, оскільки документи, подані його роботодавцем, містили "недостовірні дані".

"У документах відсутня інформація про здійснення відносно громадянина Канади С. Шустера кримінального провадження, що є підставою для відмови у продовженні дозволу", - заявили у службі зайнятості.

У відомстві зазначили, що про кримінальне провадження щодо пана Шустера дізналися від Державної фіскальної служби, однак чого саме стосується це провадження - у службі не повідомили.

У січні сам журналіст заявляв, що проти нього порушили справу за нібито несплату податків.

У вівторок ввечері програма "Шустер Live", яка є одним із найпопулярніших політичних ток-шоу на українському телебаченні, присвятила ефір прес-конференції в зв’язку з анулюванням Шустеру ліцензії на роботу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.