Представник Президента у КС пояснив причину рішення про відставку

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.04.2007 13:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2644

Представник Президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал заявив, що прийняв для себе принципове рішення: після закінчення розгляду справи про відповідність Конституції Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради він у жодному статусі не братиме участі в роботі Суду, який не має беззаперечної довіри в суспільстві.

При цьому Шаповал зауважив, що залишається в команді Віктора Ющенка і працюватиме на будь-якій посаді, яку йому доручить Глава держави, повідомляє прес-служба.

За словами представника Президента в КС, існування професійного і незалежного Конституційного Суду є одним із наріжних каменів законності й демократії в державі. Лише Конституційний Суд такого ґатунку має моральне право бути останньою інстанцією в тлумаченні Основного Закону. «Гарантією цьому має бути професійний і моральний стандарт кожного з суддів Конституційного Суду. На жаль, нинішній склад Суду такому стандарту не відповідає», – констатував В. Шаповал.

Він наголосив, що пам’ятає інший Конституційний Суд, який був дійсно незалежним і самостійним високопрофесійним органом конституційної юрисдикції.

Володимир Шаповал був суддею Конституційного Суду України до жовтня 2005 р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.