Питання про видачу Савченко розглянуть лише за гарантій виконання вироку

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.05.2016 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26440

Федеральна служба виконання покарань надасть суду документи про видачу Україні засудженої в Росії Надії Савченко лише у разі надання Києвом гарантій виконання вироку.

Про це повідомили в прес-бюро ФСВП в середу на запит російського "Інтерфаксу".

"У разі надання міністерством юстиції України гарантій виконання вироку російського суду щодо засудженої в повному обсязі, подання ФСВП Росії буде направлено до суду РФ на підставі ст. 396, ст. 469 КПК РФ для прийняття рішення про передачу засудженої Савченко в Україну", - йдеться в повідомленні прес-бюро.

У документі зазначається, що відомство зараз здійснює збір необхідних матеріалів, які передбачають, зокрема, заяву Савченко про бажання відбувати подальший термін покарання в державі громадянства.

"Звернення з клопотанням про передачу для відбування покарання на батьківщині, а також терміни подачі такої заяви є особистим волевиявленням засудженої", - йдеться в прес-релізі.

Як зазначили у ФСВП, пакет документів про передачу Савченко в установленому порядку буде спрямований до Мін’юсту Росії для узгодження питання передачі з компетентним органом України.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав Савченко винною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті та ворожнечі і засудив її до 22 років колонії загального режиму.

Савченко не визнає своєї провини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.