Цушковці знову побили депутата. Не більшовика

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.04.2007 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2646

Біля будівлі Конституційного Суду міліція знову застосувала силу проти опозиційних пікетувальників. Постраждали нардепи.

Українська соціал-демократична партія (УСДП) засуджує напад на народного депутата від БЮТ, члена Правління Української соціал-демократичної партії Миколу Ковзеля, який відбувся вранці 20 березня біля Конституційного суду.

Представники міліції застосували проти учасників пікету, серед яких були й народні депутати, фізичну силу, а також пирснули в обличчя народному депутату Миколі Ковзелю невідомою хімічною речовиною з газового балончика, повідомляє прес-служба БЮТ.

Народний депутат відповідно до Конституції та законодавства України є особою, уповноваженою на виконання публічних функцій держави, представником всіх громадян України і особою, яка користується недоторканістю.

Право громадян на мітинги, походи і демонстрації, якщо вони відбуваються мирним шляхом та являються санкціонованими, гарантується Конституцією.

Так само Конституція України гарантує кожному громадянинові особисту недоторканість. Сьогодні, 20 березня, представники міліції в черговий раз порушили ці норми українського законодавства і тому мають нести передбачену законом відповідальність.

Українська соціал-демократична партія вимагає від керівництва правоохоронних органів в м. Києві та Міністра внутрішніх справ:

- негайного розслідування нападу з боку представників міліції, внаслідок якого постраждали народний депутат Микола Ковзель і учасниця пікету опозиційних сил біля Конституційного суду;
- визначення безпосередніх виконавців та відповідальних за провокацію;
- звіту перед народними депутатами та представниками ЗМІ щодо результатів розслідування.

Біля будинку Конституційного Суду встановлено 17 агітнаметів коаліції, а також 10 наметів від БЮТ. Усього біля будинку КС, за даними міліції, знаходяться близько 14 тис. осіб - 8 тис. - прихильників коаліції і 6 тис. - прихильників опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.