Для рішення про збройну місію на Донбасі треба консенсус усіх країн-членів ОБСЄ

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 13.05.2016 21:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26471

За словами першого заступника голови СММ ОБСЄ Александера Гуґа, розміщення збройної місії залежить від консенсусу країн-членів організації. Покращити ситуацію на Донбасі можна тільки шляхом переговорів, вважає він.

Рішення про збройну місію Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) на Донбасі мають ухвалити консенсусом усі 57 країн-членів організації. Про це у п’ятницю, 13 травня, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александер Гуґ.

"Що стосується дискусії про можливе розміщення ще однієї місії - це питання, на яке мають відповісти країни-учасниці ОБСЄ. Будь-яке таке рішення вимагає консенсусу, потрібно, щоб усі 57 країн ОБСЄ дали згоду на це", - цитує слова Гуґа агенція "Інтерфакс-Україна".
Представник організації нагадав, що СММ ОБСЄ - це неозброєна цивільна місія, мандат якої завершується у березні 2017 року.

Водночас Гуґ повідомив про зменшення порушень припинення вогню в Донецькій і Луганській областях. На його думку, "ситуацію не можна вирішувати просто силою - тільки шляхом переговорів".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.