Репресії тривають:18 кримських татар перебувають за ґратами в Криму

Автор/джерело -  © Крим. Реалії



Дата публiкацiї - 16.05.2016 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26475

У включеному Росією Криму в ув’язненні перебувають 18 кримських татар, заявив під час брифінгу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«18 кримських татар сьогодні перебувають за ґратами. На жаль, за всіма нашими даними, цей список буде розширюватись. 18 кримських татар, серед яких заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, громадські активісти Алі Асанов, Мустафа Дегерменджі», – сказав Чубаров.

За його інформацією, 14 кримським татарам оголосили про підозру в організації терористичних актів.

Чубаров вважає, що таким чином, російська влада намагається представити Заходу кримських татар як «ісламських екстремістів» у Криму.

На кінець лютого 2016 року, за даними громадської ініціативи «Євромайдан SOS», в анексованому Криму в місцях несвободи за політичними мотивами перебувають щонайменше 12 осіб, 10 із них є кримськими татарами.

Міжнародні організації, в тому числі, Європарламент неодноразово заявляли про порушення прав людини в незаконно анексованому Росією Криму та закликали Москву припинити порушення. Підконтрольна Росії влада Криму називаэ такі заяви «перебільшенням».

Генеральна прокуратура України 6 квітня повідомила про 60 кримінальних проваджень, розпочатих 2016 року через порушення прав і свобод в анексованому Росією Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.