США не визнають підсумків виборів на Донбасі, якщо вони пройдуть поза Мінськими угодами

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.05.2016 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26484

У Москві відбулися переговори помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд і помічника президента РФ Владіслава Суркова.

Про це заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками переговорів у Москві.

"Ми, як і ніхто інший в міжнародному співтоваристві, не визнаємо результатів виборів у Донбасі, які суперечать Мінським угодам, які б суперечили українським законам і стандартам ОБСЄ", - сказала Нуланд.

"Те, що група людей сама вирішила проводити вибори на Донбасі, не призведе до миру та безпеки. Натомість ми закликаємо їх зосередитися на підготовці виборів, передбачених Мінськими домовленостями", - наголосила вона.

Водночас помічник держсекретаря США повідомила, що в ході переговорів "дуже детально обговорили всі аспекти Мінських домовленостей: як ми можемо поліпшити ситуацію з безпекою, доступом місії ОБСЄ; як ми можемо просунутися у виконанні політичних зобов’язань, які містяться в "Мінську-2", включаючи підготовку до виборів у Донбасі".

"Ви знаєте, що США не входять до "нормандського" формату, але ми будемо працювати паралельно з країнами, які вхідять до нього, з метою досягнення виконання Мінських домовленостей. Ми працюємо для цього як з Києвом, так і з Москвою", - сказала Нуланд.

При цьому вона наголосила, що США хочуть бачити виконання Мінських угод якомога швидше.

"Настав час "натиснути на газ". Це буде сприятливим для миру і безпеки в Україні, добре для російсько-українських відносин і для відносин США з Росією. Як говорив президент США: якщо й коли "Мінськ-2" буде виконано, санкції будуть зняті. Важливо продовжувати діалог і намагатися вирішити ці питання разом", - сказала Нуланд.

Раніше УНІАН повідомляв, що після відвідин Росії Нуланд приєднається до секретаря Держдепартаменту Джона Керрі, який буде перебувати 18-20 травня в Брюсселі (Бельгія).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.