«Кримнаш». Заступнику голови Меджлісу в Криму висунули обвинувачення

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 19.05.2016 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26486

Заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову після допиту в управлінні ФСБ анексованого Росією Криму 19 травня висунули обвинувачення, повідомляє адвокат Еміль Курбедінов.

Ільмі Умеров

Постанову зі звинуваченням у Facebook також опублікував перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

«Ільмі Умерову пред’явили постанову про притягнення його як обвинуваченого. У цій постанові більш детально описується, які фрази все-таки вважають кримінально переслідуваними. Але Ільмі Умеров поки що відмовився від надання свідчень. На цьому все поки що у нас закінчилося. Постанову ми отримали, далі будемо вирішувати по ситуації, як діяти», – сказав Курбедінов.

12 травня в будинку Ільмі Умерова провели обшук, підконтрольні Росії слідчі вручили йому підписку про невиїзд.

Підконтрольна Кремлю прокуратура Криму офіційно заявила про порушення кримінальної справи проти Умерова за звинуваченням «сепаратизм».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.