Рада національної безпеки і оборони України схвалила Стратегічний оборонний бюлетень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.05.2016 23:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26495

РНБО схвалено Стратегічний оборонний бюлетень, що визначає основні завдання і напрями реформування оборонної сфери України.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У п‘ятницю, 20 травня, відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Під час засідання схвалено Стратегічний оборонний бюлетень, що визначає основні завдання і напрями реформування оборонної сфери України. Цей документ, який було підготовлено у тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО, передбачає розвиток оборонних спроможностей України у період до 2020 року, реформування системи управління Збройними Силами відповідно до стандартів НАТО, та посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері.

Стратегічний оборонний бюлетень визначає конкретні завдання та жорсткі строки їх виконання. На його основі забезпечуватиметься стратегічне планування в оборонному секторі, що втілиться у відповідних державних програмах. Прийняття бюлетеня є важливим кроком до посилення оборонного потенціалу України та її євроатлантичної інтеграції.

На засіданні було також обговорено ряд питань щодо виконання оборонних завдань та розвитку військово-промислового комплексу України.

Зокрема, заплановано суттєво удосконалити систему державного управління в цій сфері, визначено конкретні заходи щодо розвитку спроможностей оборонних підприємств із забезпечення Збройних Сил України та інших військових формувань сучасним озброєнням та військовою технікою.

Також було розглянуто проблеми з фінансуванням Державного оборонного замовлення та важливих військових програм у зв‘язку з відсутністю законодавчого забезпечення наповнення спеціального фонду Державного бюджету. У цьому контексті Кабінету Міністрів України доручено вжити невідкладних заходів до вирішення цього питання та забезпечення фінансування сектору оборони і безпеки в повному обсязі.

Крім того, члени РНБО розглянули питання щодо спеціальних обмежувальних заходів (санкцій) - відповідно до рішення Ради Безпеки ООН було пом‘якшено персональні, спеціальні, економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до громадян Ірану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.