Повернення Савченко в Україну є суттєвим кроком до виконання Мінських угод

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.05.2016 21:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26510

Президент Франції Франсуа Олланд називає обмін в’язнями, в результаті якого українська льотчиця Надія Савченко повернулася до України «суттєвим кроком для виконання Мінських угод».

Як повідомляє Єлисейський палац 25 травня, обмін Надії Савченко на російських громадян Алєксандра Александрова і Євгєнія Єрофєєва відбувався у відповідності до домовленостей, досягнутих у результаті телефонної розмови 23 травня лідерів країн «нормандського формату».

«Це суттєвий крок для виконання Мінських угод, що має відбутися якомога швидше», – йдеться в заяві. У повідомленні йдеться, що Олланд має намір і далі співпрацювати з канцлером Німеччини Ангелою Меркель з цього питання.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва 25 травня після того, як її цього дня помилував російський президент Владімір Путін на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їх помилування 24 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.