Звільнення Савченко має послужити поштовхом для повного виконання Мінських угод

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 25.05.2016 22:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26511

Звільнення Надії Савченко привітав державний секретар США Джон Керрі.

«Її звільнення, після довгих випробувань, в тому числі одиночного ув’язнення, є важливою частиною виконання Росією взятих на себе зобов’язань у рамках Мінських угод, і має послужити поштовхом до їх повного виконання», - йдеться у заяві Джона Керрі, оприлюдненій Державним департаментом США.

За словами держсекретаря США, втілення Мінських домовленостей також включає реальне, всеосяжне і стійке припинення вогню на сході України, повний доступ місії ОБСЄ в зони конфлікту, проведення місцевих виборів відповідно до норм українського законодавства і стандартів ОБСЄ та під її наглядом; повне виведення іноземних солдатів і бойової техніки з території України; повернення Україні контролю за її міжнародним кордоном.

«Ми закликаємо Росію виконати Мінські угоди згідно з положенням про звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних нею осіб», - заявив державний секретар США Джон Керрі, привітавши звільнення Надії Савченко.

У заяві від імені Джона Керрі також є схвальний відгук на адресу уряду в Києві про відправлення у Росію двох російських військових, захоплених і засуджених в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.